Omáčka máslová s oříšky a čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 495.7 mg
 - Vláknina 12240.5 mg
 - Vitamín A 12240.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme v pánvi polovinu másla a osmažíme na něm nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme zeleninový vývar a čočku. Přivedeme k varu a necháme vařit 30 minut bez pokličky, dokud čočka nezměkne. Poté čočku přecedíme.
 - 
                                2
V menší pánvi rozpustíme zbývající máslo. Přidáme piniová semínka a mandle a za častého míchání smažíme do zlatova, poté sundáme pánvičku z ohně.
 - 
                                3
Pokud nám zbyla čočka, mandle, máslo a piniová semínka, dáme vše do mixéru, přidáme mletý koriandr, zázvor, kmín a mixujeme do hladka.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a ozdobíme koriandrem.
 - 
                                5
Podáváme s kusy syrové zeleniny.