Srnčí maso dušené
Suroviny
- 750 g Srnčí kýta
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 0.125 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Slanina vepřová
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1011 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 335 mg
 - Vláknina 3005.9 mg
 - Vitamín A 3005.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
 - 
                                2
Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.
 - 
                                3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                4
Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.