Selská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 108.4 mg
 - Vláknina 811.4 mg
 - Vitamín A 811.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 98.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Před koncem varu polévku zjemníme mlékem a ještě krátce povaříme.
 - 
                                3
Nakrájené žampiony podusíme na lžičce másla a přidáme do polévky.
 - 
                                4
Polévku důkladně provaříme.
 - 
                                5
V osolené vodě uvaříme nudle, propláchneme je ve studené vodě a necháme okapat.
 - 
                                6
Nudle vložíme do hotové polévky.
 - 
                                7
Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
