Salát z červeného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 1199 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 2.8 mg
 - Draslík 338.1 mg
 - Vláknina 5970 mg
 - Vitamín A 5970 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.
 - 
                                2
Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.
 - 
                                3
Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.
 - 
                                4
Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.