Bramborová pěna pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 116.9 mg
 - Draslík 857.1 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit.
 - 
                                2
Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků.
 - 
                                3
Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut.
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni.