Tuňák s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1011 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 891.9 mg
 - Vláknina 9946.5 mg
 - Vitamín A 9946.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 106.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.