Vepřové kotlety se zeleninou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 4 ks Zelí hlávkové bílé
 - 3 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 ks Hovězí vývar základní
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 špetka Glutasol
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
 - Sacharidy 201 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 97621 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 70.8 mg
 - Draslík 832.7 mg
 - Vláknina 22800 mg
 - Vitamín A 22800 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky.
 - 
                                2
Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty.
 - 
                                3
Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme.
 - 
                                4
Jako přílohu podáváme suchou rýži.