Maďarská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 15.5 mg
 - Draslík 574 mg
 - Vláknina 8057.9 mg
 - Vitamín A 8057.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vaříme.
 - 
                                2
Na slanině osmahneme cibulku a kolečka klobásy. Zaprášíme je paprikou.
 - 
                                3
Orestovanou klobásu přidáme do polévky a povaříme.
 - 
                                4
V hrnku rozšleháme hladkou mouku a mléko, směs vlijeme do polévky a povaříme. Osolíme a přidáme utřený česnek.