Pečené vepřové na bylinkách
Suroviny
- 65 ml Olej olivový
 - 420 ml Víno červené
 - 170 ml Vývar jehněčí
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Tymián sušený
 - 3 ks Paprika červená
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Rýže loupaná
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřové maso libové
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1867 kcal
 - Sacharidy 229 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 96950 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 228 g
 - Cholesterol 186.3 mg
 - Draslík 791.1 mg
 - Vláknina 27497.5 mg
 - Vitamín A 27497.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6335.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové nakrájíme na kostičky,osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
 - 
                                2
Osmažíme ho na oleji a dáme do pekáčku. Na tomtéž oleji osmažíme i kolečka cibulí, čtyři prolisované stroužky česneku, mletou papriku a mletý hřebíček. Přilijeme víno, vývar, vložíme bobkový list, tymián. Promíchaný obsah nalijeme na maso v pekáčku a pečeme ho půl hodiny přikryté v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Poté pekáček vyjmeme z trouby, přidáme papriky, maso opět osolíme, opepříme a pečeme další půl hodiny doměkka.
 - 
                                4
Pokrm okamžitě podáváme s vařenou rýží a bylinkami.