Sýrová polévka s krupicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 213.6 mg
- Draslík 36.8 mg
- Vláknina 1690 mg
- Vitamín A 1690 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a udusíme na másle. Zalijeme vývarem a vaříme spolu s opraženou krupicí. 
- 
                                2Po 20 minutách varu zašleháme do polévky směs z másla utřeného se žloutky a strouhaným sýrem. 
- 
                                3Polévku už nevaříme, přidáme sekanou petrželovou nať a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        