Domácí chléb s mrkví
Suroviny
- 225 g Mrkev kořen
 - 75 g Cukr krupice
 - 235 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 175 g Cukr moučkový
 - 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 153 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 203.6 mg
 - Draslík 164.4 mg
 - Vláknina 6785.8 mg
 - Vitamín A 6785.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme vejce, 3 lžíce pomerančové šťávy, nastrouhanou mrkev, cukr, 150 g másla, mouku, prášek do pečiva, nasekané ořechy a těsto poté nalijeme do domácí pekárny. Po upečení jej polijeme polevou, kterou si připravíme smícháním 85 g cukru, nastrouhané pomerančové kůry, moučkového cukru a 1 lžíce pomerančové šťávy.