Bažant na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1315 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 639 mg
 - Bílkoviny 135 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 431.3 mg
 - Draslík 1727.7 mg
 - Vláknina 1546 mg
 - Vitamín A 1546 mg
 - Vitamín B6 4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme.
 - 
                                2
Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.
 - 
                                3
Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Před dokončením doplníme žampiony, které jsme nakrájeli a cibulkou. Krátce povaříme.