Máslová omáčka na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 205.7 mg
 - Vláknina 1902.5 mg
 - Vitamín A 1902.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na půlkolečka nakrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu a poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno a ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile nám v hrnci zůstane asi 150 ml, přecedíme. Ještě do teplé tekutiny vešleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.