Pikantní jehněčí plec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 732 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 168.2 mg
 - Draslík 853.9 mg
 - Vláknina 1231.7 mg
 - Vitamín A 1231.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.
 - 
                                2
Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.
 - 
                                3
Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.
 - 
                                4
Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
 - 
                                5
Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.