Husí prsa pečená se slaninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Cibule
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 60 g Rajčata
 - 200 g Slanina vepřová
 - 1000 g Husí prsa
 - 40 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 40 ml Víno portské
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1218 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 162 g
 - Sodík 656 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 41.5 mg
 - Draslík 290.2 mg
 - Vláknina 3554.8 mg
 - Vitamín A 3554.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.
 - 
                                3
Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.
 - 
                                4
Maso servírujeme přelité omáčkou.