Vepřová žebírka mexická
Suroviny
- 1000 g Vepřová žebra
 - 7 g Kakao
 - 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 g Kmín drcený
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 3 g Oregano sušené
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 35 g Med včelí
 - 40 g Zakysaná smetana
 - 60 g Řeřicha
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 230 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 1185 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 207.6 mg
 - Draslík 731.4 mg
 - Vláknina 2324.4 mg
 - Vitamín A 2324.4 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová žebírka vcelku osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Vypečený tuk slijeme, do mísy vsypeme mouku, kakao, přidáme med, chilli koření, mletou papriku, oregano, kmín, zalijeme vodou a promícháme. Nalijeme na žebírka v pekáči, pečeme půl hodiny.
 - 
                                2
Upečená žebírka vyjmeme, podél kostí nakrájíme na menší kousky, upravíme na talíře, do omáčky v pekáči přimícháme smetanu, provaříme a omáčkou žebírka přelijeme. Jednotlivé porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou řeřichou.