Vepřové steaky po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 dl Jogurt bílý
  • 1.5 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 1.5 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 503.7 mg
  • Vláknina 3254 mg
  • Vitamín A 3254 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek, potom ji pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozmačkáme. Oloupané mandle a piniové oříšky posekáme a opražíme je nasucho, čerstvý koriandr a kopr omyjeme a pokrájíme nadrobno. Zázvor omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme.

  • 2

    Vepřové steaky z kotlety (bez kosti a tukových okrajů) omyjeme, osušíme, podle chuti osolíme mořskou solí a naložíme do marinády.

  • 3

    Marináda: do mísy dáme olivový olej, rozdrcený česnek, mletý kardamom, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme a steaky do ní naložíme na 1 hodinu.

  • 4

    V pánvi (nejlépe ve woku) si rozpálíme olej a steaky orestujeme dozlatova, restujeme je přibližně 3-4 minuty z každé strany. Orestované maso vyjmeme, do výpeku nalijeme horký hovězí vývar a promícháme tak, aby se nám připečený výpek rozpustil. Odstavíme z plotny a do rozpuštěného výpeku přimícháme jogurt, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou mouku s bylinkami - kopr s koriandrem. Nakonec přimícháme oříšky a mandle.

  • 5

    Steaky na indický způsob podáváme s jogurtovou šťávou a přílohou podle chuti.

Komentáře k receptu