Hovězí maso na červené kari - Sasazu
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Zázvor celý
 - 30 g Bazalka
 - 30 ml Omáčka sójová
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 70 ml Omáčka ústřicová
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 ks Chilli paprička
 - 8 ks Thajský lilek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Kokosové mléko
 - 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2261 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 2056 mg
 - Bílkoviny 482 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 2132.6 mg
 - Draslík 919.2 mg
 - Vláknina 108305 mg
 - Vitamín A 108305 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 6.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut.
 - 
                                4
Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně.
 - 
                                5
Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.