Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt z ovčího mléka
  • 400 ml Masový vývar
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.3 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 775 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 219.5 mg
  • Draslík 1040.6 mg
  • Vláknina 1494.8 mg
  • Vitamín A 1494.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vrstvu tuku na kýtě odřízneme. V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, vložíme maso a na mírném ohni povaříme cca 30min. Mezitím kýtu jednou obrátíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C. Olej vlijeme do velkého pekáče. Jogurt rozmícháme s rajčatovým protlakem, paprikou, tymiánem, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

  • 3

    Předvařenou kýtu vyjmeme, necháme okapat a položíme do pekáče. Potřeme jogurtovou směsí a pečeme na střední liště trouby nejprve 30min. Poté přilijeme zahřátý vývar a pečeme dalších 45-50min. Průběžně poléváme.

  • 4

    Hotovou kýtune necháme 10min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu