Cizrnový salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 335.9 mg
 - Vláknina 10296.7 mg
 - Vitamín A 10296.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a dáme spolu s ořechy, mandlemi, lněnými semínky, fazolí, citronovou šťávou a vodou vařit. Prudce přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme pozvolna asi 10-15 minut.
 - 
                                2
Osolíme, slijeme vodu a dáme na plech s nepřilnavým povrchem nebo vyloženým pečícím papírem. V rozehřáté troubě pečeme a občas promícháme na střední stupeň tak dlouho, dokud ořechy nezačnou zlátnout.
 - 
                                3
Servírujeme na kulatém talíři a každou porci ještě osolíme a dochutíme římským kmínem.