Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 754.8 mg
- Vláknina 5031.8 mg
- Vitamín A 5031.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, utřeme se solí a s paprikou. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2V pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, promícháme a lehce osmažíme. Přisypeme nakrájená rajčata a vše zalijeme vodou, opepříme a osolíme. Pod pokličkou necháme vařit, dokud maso nezměkne. 
- 
                                3Do hrnce potom přidáme česnek utřený se solí a paprikou a vše necháme odkryté vařit, dokud vývar nemá hustější konzistenci. 
- 
                                4Maso podáváme přelité omáčkou s rýží nebo arabským chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                