Hovězí svíčková s mandlemi a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 30 g Mandle plátky
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 658.1 mg
  • Vláknina 4782 mg
  • Vitamín A 4782 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme přes vlákno na hranolky. Vložíme do rozpáleného oleje a zprudka opečeme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vsypeme plátky mandlí, nasekané ořechy a spařené rozinky. Vše zprudka opečeme.

  • 2

    Snížíme příkon tepla a vmícháme kari koření, sůl, sherry a sójovou omáčku.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu