Dušené rybí kófty
Suroviny
- 500 g Filé rybí
 - 250 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 351.3 mg
 - Vláknina 5317.6 mg
 - Vitamín A 5317.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu s jednou cibulí uvaříme v mírně osolené vodě. Poté maso rozemeleme, smícháme s nasekanou feferonkou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Ze směsi vytvoříme knedlíčky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.
 - 
                                2
Ostatní cibuli a česnek rozemeleme a smícháme se vším kořením. Krátce podusíme na tomtéž oleji, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, ochutíme solí a podlejeme trochou vývaru z masa. Dusíme až jsou rajčata měkká, vložíme osmažené knedlíčky a podusíme ještě 2-3 minuty.