Vepřová pečeně s vinnými hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 200 ml Víno bílé
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 182.7 mg
  • Draslík 1080.7 mg
  • Vláknina 5675.5 mg
  • Vitamín A 5675.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 180C.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. V pekáčku rozpálíme olej a maso z obou stran opečeme. Vyjmeme a ve výpeku necháme zpěnit cibuli. Přidáme koření, vložíme zpět maso, ochutíme solí, pepřem a podlijeme vínem. Pečeme v troubě pod pokličkou asi 40min doměkka.

  • 3

    Ke konci nasypeme kuličky hroznového vína a při mírné teplotě ještě 5min dopečeme.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu