Mořská štika na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořská štika - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 468.3 mg
  • Vláknina 3308 mg
  • Vitamín A 3308 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

  • 2

    Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.

  • 3

    Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.

  • 5

    Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu