Mořská štika na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 58.5 mg
 - Draslík 468.3 mg
 - Vláknina 3308 mg
 - Vitamín A 3308 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
 - 
                                2
Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.
 - 
                                3
Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                5
Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.