Hovězí řízky dušené se slaninou a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 92 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Slanina vepřová
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.9 mg
  • Draslík 143.6 mg
  • Vláknina 1070.1 mg
  • Vitamín A 1070.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, kterou jsme rozmíchali s mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Maso z obou stran usmažíme na sádle do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vložíme slaninu i cibuli a osmažíme. Poté zředíme vývarem, vložíme zpět řízky a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vroucí vodu.

Komentáře k receptu