Španělské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy černé
  • 800 g Kuře
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 910 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1350 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 995.9 mg
  • Vláknina 7753.7 mg
  • Vitamín A 7753.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do igelitového sáčku s moukou, solí, pepřem a paprikou dáme porce kuřecího masa a obalíme.

  • 2

    Poté osmahneme na oleji a vyjmeme.

  • 3

    Do stejného hrnce dáme česnek a cibuli a smažíme.

  • 4

    Přidáme nakrájená rajčata a papriky, dáme zpět maso, přidáme víno, vývar, nakrájené, oloupané brambory, olivy, osolíme, opepříme a hodinu vaříme.

Komentáře k receptu