Svíčkové řezy s restovanou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 720 g Hovězí svíčková
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 75.6 mg
  • Draslík 776.1 mg
  • Vláknina 3479.5 mg
  • Vitamín A 3479.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou nakrájíme na řezy o hmotnosti 180g. Maso dlaní zmáčkneme a okraje několikrát nakrojíme. Připravené masové řezy z obou stran osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi na oleji (nebo na přepuštěném másle) maso zprudka opékáme z každé strany asi 5 minut. Opečené maso vložíme do teplé trouby.

  • 3

    Restovaná cibule: Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a v horkém oleji osmahneme dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.

  • 4

    Masové řezy upravíme na nahřáté talíře a posypeme restovanou cibulí.

Komentáře k receptu