Dušený králík s česnekem na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 ml Víno bílé
  • 400 ml Bujón hovězí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Králík
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 908 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 20077 mg
  • Bílkoviny 112 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 278.4 mg
  • Draslík 1434.8 mg
  • Vláknina 1731.5 mg
  • Vitamín A 1731.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého a očištěného králíka rozporcujeme. Očištěnou celou hlavičku česneku (asi 8-10 očištěných stroužků) pokrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme ji. Omyté feferonky rozkrájíme a zbavíme semínek. Omyté snítky bylinek (petrželka, celerové listy, tymián, rozmarýn, bazalka) svážeme nití.

  • 2

    Ve velké širokém pánvi si rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme česnek, přidáme porce králíka a cibuli. Porce masa smažíme z každé strany dozlatova, přibližně 15-20 minut. Pak vše dáme do velkého hrnce, přilijeme bílé víno, a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme zeleninový bujón, přidáme svazek bylinek, po chvíli sůl a pod poklicí maso dusíme asi 30 minut.

  • 3

    Když je králík měkký, hrnec odstavíme z plotny. Vyjmeme svázané bylinky, přidáme nové snítky omyté pokrájené petrželky a servírujeme.

Komentáře k receptu