Smažené krokety ze slepičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Slepice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 65440 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 352.3 mg
  • Draslík 767.8 mg
  • Vláknina 4051 mg
  • Vitamín A 4051 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepice rozčtvrtíme, osolíme, a dáme uvařit. Jakmile je slepice měkká, vyndáme ji a opečeme na lžíci másla. Upečenou slepici necháme vychladnout, poté ji vykostíme a maso jemně nasekáme.

  • 2

    Do másla od pečení přidáme zbylou část másla, mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vymícháme na hustší kaši. Následně kaši odstavíme z ohně, přimícháme do kaše žloutky, nasekané maso, na jemno nakrájenou petrželovou nať, dle potřeby přisolíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Z vychladlé směsi tvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a ve strouhané housce. Takto připravené krokety osmažíme a usmažené klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.

  • 4

    Jako přílohy podáváme dušený hrášek a malé brambory posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu