Pikantní pstruh na víně a rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 9 g Sůl
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 g Paprika mletá pálivá
  • 20 g Harissa pasta
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 870.6 mg
  • Vláknina 910 mg
  • Vitamín A 910 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet.

  • 2

    Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme.

  • 3

    Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu