Kuřecí prsa na karí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 200 g Solamyl
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 30 g Sůl
  • 200 g Pórek
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Glutasol
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 g Vejce slepičí
  • 50 g Kari koření
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 300 ml Olej stolní
  • 120 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1399 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 165.4 mg
  • Draslík 653.1 mg
  • Vláknina 7480 mg
  • Vitamín A 7480 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka omyjeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejci a s částí máčeného škrobu.

  • 2

    Maso prudce opečeme v horkém tuku a přidáme na kostičky nakrájený, očištěný a omytý pórek, jemně nakrájenou cibuli, hrášek, koření kari a krátce podusíme.

  • 3

    Pokrm zalijeme zálivem z vína, vývaru, soli, glutasolu a zbylého máčeného škrobu. Vše promícháme a krátce prohřejeme.

  • 4

    Při podávání sypeme pokrm nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu