Dýňový koláč
Suroviny
- 190 g Máslo čerstvé
 - 175 g Cukr krupice
 - 800 g Dýně
 - 50 g Solamyl
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 162.8 mg
 - Draslík 266.8 mg
 - Vláknina 2013.3 mg
 - Vitamín A 2013.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.
 - 
                                3
Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.