Koláč z křehkého těsta s čokoládovým krémem
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr krupice
 - 90 g Čokoláda hořká
 - 50 g Rýžový škrob
 - 120 g Sušenky Club - máslové
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 450 ml Mléko plnotučné
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 183.6 mg
 - Draslík 117.2 mg
 - Vláknina 3598 mg
 - Vitamín A 3598 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 489.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslové sušenky rozdrtíme na drobky. Ve formě o průměru 20-23 cm je smícháme s 90 g másla a směs upěchujeme na dno a stěny formy. Pečeme 8 minut v předehřáté troubě na 190°C. Po této době necháme koláč ve formě vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme čokoládovou náplň: v pánvi nebo rendlíku smícháme 100 g cukru s kukuřičnou moučkou Maizena, vmícháme mléko a čokoládu. Vaříme asi 1 minutu, až směs začne tuhnout, potom ji odstavíme.
 - 
                                3
Žloutky rozšleháme v misce, přidáme trochu horké čokoládové směsi a vaječnou směs zvolna vlijeme do čokolády. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Nevaříme! Přidáme tresť, zbytek másla a dobře promícháme. Nalijeme do sušenkového korpusu a uhladíme. Zakryjeme pergamenem a dáme na 3 hodiny do lednice. Během chlazení opražíme na suché pánvi ořechy, necháme vychladit a nasekáme je. Smetanu vyšleháme s lžící cukru.
 - 
                                4
Z koláče sejmeme pergamen a povrch ozdobíme šlehačkou. Posypeme ořechy a podáváme.