Oříškový koláč s kandovanou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Mandle mleté
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr moučkový
  • 70 g Med včelí
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Ořechy lískové
  • 200 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 1 g Tuk
  • 15 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 89.8 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 7541.3 mg
  • Vitamín A 7541.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu