Knedlíčky s broskvemi
Suroviny
- 20 g Droždí
 - 105 g Cukr krupice
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 175 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Broskve
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mandle mleté
 - 2 polévková lžíce Mák mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 104.7 mg
 - Draslík 396.3 mg
 - Vláknina 11108.8 mg
 - Vitamín A 11108.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlažné mléko smícháme s moukou (2 lžíce), droždím a 75 g cukru. Necháme asi 15 minut odpočinout. Potom přidáme a zapracujeme zbylou mouku, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a 40 g másla.
 - 
                                2
Broskve spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Na 20 g másla necháme zkaramelizovat 30 g cukru. Broskve v karamelu obalíme.
 - 
                                3
Z těsta vytvarujeme 6 knedlíčků, přikryjeme je a necháme 10 minut odpočinout. Knedlíčky vaříme asi 6 minut, potom je obrátíme, několikrát propíchneme a vaříme ještě 6 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme.
 - 
                                4
Do rozpuštěného zbylého másla přidáme mleté mandle, mák a vanilkový cukr. Přelijeme knedlíčky a podáváme s dílky broskví v karamelu.