Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 166 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 948.5 mg
 - Vláknina 18452.2 mg
 - Vitamín A 18452.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.7 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
30 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.
 - 
                                2
Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.