Vepřové žebírko dušené na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1240 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 83.4 mg
 - Draslík 314 mg
 - Vláknina 1037 mg
 - Vitamín A 1037 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.
 - 
                                3
Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu šťávu přisolíme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.