Telecí pečeně pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 1673 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 139.7 mg
 - Draslík 679.4 mg
 - Vláknina 4802.2 mg
 - Vitamín A 4802.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývarem, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a maso dopečeme do červena.
 - 
                                2
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.
 - 
                                3
Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.