Brukve plněné masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 1602.6 mg
  • Vláknina 24808.5 mg
  • Vitamín A 24808.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný žampión, posekanou petrželovou nať, osolíme a dusíme do měkka. Poté přidáme namleté maso i se šťávou, mírně podlijeme a podusíme 5 minut. Odstavíme z ohně a zamícháme žloutek.

  • 2

    Příprava brukví: oloupané brukve vydlabeme lžičkou, osolíme uvnitř i vně, naplníme připravenou směsí a vložíme do zapékací mísy na rozehřáté máslo.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami dušenými s máslem a saláty.

Komentáře k receptu