Řezy ze svíčkové s husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Hovězí svíčková
  • 200 g Játra husí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno červené
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 644.2 mg
  • Vláknina 353 mg
  • Vitamín A 353 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater.

  • 2

    Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme.

  • 3

    Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.

Komentáře k receptu