Husí prsa pečená se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 60 g Rajčata
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1000 g Husí prsa
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Víno portské
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1218 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 41.5 mg
  • Draslík 290.2 mg
  • Vláknina 3554.8 mg
  • Vitamín A 3554.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.

  • 3

    Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.

  • 4

    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu