Polévka drůbková bílá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kachní drůbky
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Květák
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 711.5 mg
  • Vláknina 10988 mg
  • Vitamín A 10988 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné drůbky překrojíme v kloubech a dáme je vařit do osolené vody i se zeleninou a cibulí. Uvařené drůbky vyndáme.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou pak vlijeme do vývaru, řádně rozmícháme a necháme vařit 2O min.

  • 3

    Maso z kostí mezitím obereme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené maso vložíme zpět do polévky, přidáme zvlášť uvařený na růžičky rozebraný květák.

  • 4

    Přilijeme rozkvedlaný žloutek v mléce, přisypeme špetku muškátového květu a nasekanou petrželovou nať.

  • 5

    Polévku odstavíme, aby se žloutek nezdrcnul.

Komentáře k receptu