Slepičí maso s pepřem
Suroviny
- 750 g Slepice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 3 dl Vývar slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 103 g
 - Sodík 571 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 144.8 mg
 - Draslík 475.8 mg
 - Vláknina 6122.3 mg
 - Vitamín A 6122.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.
 - 
                                2
Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.
 - 
                                3
Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.