Slepičí vývar
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 ks Rajčata
 - 3 ks Bobkový list
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1 kg Slepice
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 206.8 mg
 - Draslík 742.1 mg
 - Vláknina 10849.9 mg
 - Vitamín A 10849.9 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme spolu slepici a zeleninu ve vodě s kořením, dokud není slepice měkká.
 - 
                                2
Připravíme si zavářku - rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme sůl, mouku a kečup.
 - 
                                3
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a pečeme 15 minut při 180 stupních.
 - 
                                4
Poté vykrajujeme a povaříme krátce v polévce.