Telecí s omáčkou salsa verde

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Petržel kudrnka
  • 2 špetka Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1845 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 1618 mg
  • Bílkoviny 170 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 659.1 mg
  • Draslík 2886.1 mg
  • Vláknina 299.8 mg
  • Vitamín A 299.8 mg
  • Vitamín B6 4.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice.

  • 2

    Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.

  • 3

    Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce.

Komentáře k receptu