Artyčoky plněné sýrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mascarpone
  • 150 g Salám měkký
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1601 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 54.7 mg
  • Draslík 4312.8 mg
  • Vláknina 121500 mg
  • Vitamín A 121500 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky na vrchní straně odkrojíme ve výšce 2 cm, řezné plochy potřeme citronovou šťávou. Takto upravené je dáme vařit na 20 minut do vroucí vody společně se zbytkem citronové šťávy. Avokádo omyjeme, oloupeme a zbavíme pecky, dužinu rozmačkáme na kaši, osolíme. Vmícháme mascarpone, smetanu, strouhaný parmezán a pokrájený salám. Dobře promícháme.

  • 2

    Uvařené artyčoky necháme vychladnout, poté lžičkou vydlabeme vnitřní lístky a vlákna ze středu. Artyčoky naplníme sýrovou směsí a posypeme pepřem.

Komentáře k receptu