Kuřecí prsa na kari s mandlemi

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 774 mg
  • Vláknina 6872.8 mg
  • Vitamín A 6872.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi bez oleje plátky mandlí za stálého míchání opražíme, až mají zlatohnědou barvu. Pak pánev odstavíme z ohně.

  • 3

    V druhé větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a prudce na něm za stálého míchání ze všech stran opečeme nakrájené maso. Opečené měkké maso z pánve vyjmeme a dáme stranou.

  • 4

    Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Pak přilijeme vývar a smetanu, ochutíme karí kořením, pepřem, solí a citronovou šťávou. Za častého míchání omáčku vaříme přibližně 15 minut, až zhoustne. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme ho a podáváme posypané opraženými mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu