Milánské vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 712.6 mg
  • Vláknina 136.5 mg
  • Vitamín A 136.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve výpeku osmahneme mouku, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak a kečup a vše povaříme, až se bude tuk oddělovat. Nakonec šťávu osolíme a okořeníme utřeným česnekem.

  • 3

    Řízky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu