Pappardelle se špenátovou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Gorgonzola
- 350 g Těstoviny Pappardelle
- 500 g Špenát mražený
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 8 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 24 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 86.9 mg
- Draslík 295.6 mg
- Vláknina 11946 mg
- Vitamín A 11946 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
-
2
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm osmahneme do zesklovatění. K cibuli přidáme nerozmražený špenát a podusíme ho pod pokličkou na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme.
-
3
Poté ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno a polovinu Gorgonzoly, pomocí ručního mixéru vše rozmixujeme na pyré.
-
4
Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zbylý sýr pokrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, podáváme přelité omáčkou a posypané Gorgonzolou.